Ο Θηβαίος Γιάννης Δασκαλάκης κολύμπησε από το Ξυλόκαστρο και τερμάτισε στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης, έκανε το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, ον διάπλου του Κορινθιακού διανύοντας μία απόσταση περίπου 15 ωρών με αφετηρία το Ξυλόκαστρο με τερματισμό την παραλία Αγ. Νικόλας στη Βοιωτία, έχοντας ως στόχο την αύξηση εθελοντών αιμοδοτών. Ο κ. Δασκαλάκης είναι κολυμβητής, όμως η διαδρομή αυτή, όπως είχε αναφέρει στην «Καθημερινή», ξεπερνούσε τις δυνατότητές του. Παρόλα αυτά ο Έλληνας κολυμβητής κατάφερε να ολοκληρώσει την

διαδρομή..

Ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας κολυμβητής, αλλά είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του να παρακινήσει τους συμπολίτες του να δώσουν αίμα, που είναι έτοιμος να διανύσει μία απόσταση που όπως αναφέρει στην «Κ» ξεπερνά τις μέχρι τώρα δυνατότητές του.
«Κολυμπάω για όσους προσφέρουν αλλά και για όσους υποφέρουν»-1

«Η απόφασή μου να κολυμπήσω για να παρακινήσω τον κόσμο να προσφέρει δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάστηκε να δω από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη και η αγωνία των ασθενών και κυρίως όσων αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, προκειμένου να κατανοήσω πως μία τόσο μικρή πράξη μπορεί να σώσει ζωές», αναφέρει ο κ. Δασκαλάκης.

Στην περίπτωση του κ. Δασκαλάκη, η διάγνωση της μητέρας του με λευχαιμία πριν μερικά χρόνια, τον βρήκε να κάθεται πολλές φορές δίπλα της ανακούρκουδα και να της κρατά το χέρι σε αυτή την άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη. Ο ίδιος τότε κατανόησε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

«Κολυμπάω για όσους προσφέρουν αλλά και για όσους υποφέρουν»-2
«Είδα από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη και η αγωνία των ασθενών και κυρίως όσων αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις για αίμα». Φωτογραφία: Γιάννης Δασκαλάκης

«Οταν κάποιος δίνει μάχη με τη λευχαιμία θα χρειαστεί περισσότερες από 120 φιάλες αίματος για να κρατηθεί στη ζωή. Στην περίπτωσή μας πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν αίμα για να σωθεί η μητέρα μου χωρίς καν να μας γνωρίζουν. Επίσης είδα ανθρώπους που είχαν μεγάλη ανάγκη από αίμα να περιμένουν με αξιοπρέπεια να βρεθεί μία φιάλη και για εκείνους, χωρίς να παραπονιούνται, χωρίς να τα παρατάνε», προσθέτει ο κ. Δασκαλάκης.